daljinsko očitanje energije

 Naša dugogodišnja ponuda upotpunjena je uslugom provođenja energetske učinkovitosti, koju provodimo u vidu daljinskog očitanja i daljinskog upravljanja energijom što rezultira konačnom uštedom energenata, a samim time i financijskom uštedom. 

 
          

Naša usluga energetskog managementa svodi se na dvije komponente; "Monitorenergije" i "Kontrol Centar".

"Monitorenergije" podrazumijeva daljinsko očitanje energenata putem opreme za daljinsko očitanje brojila i web portala na koji se odašilju svi prikupljeni podaci. Portal služi kao alat za nadzor potrošnje energije, uvid u dosad ostvarenu uštedu, analizu svih prikupljenih podataka koji su vidljivi po danima, mjecima ili godinama te alarmiranje bilo kakvih neobičnih očitanja ili potencijalnog "curenja" energije, odnosno prekomjerne potrošnje. Sam po sebi ovaj alat ne podrazumijeva daljinsko upravljanje, već samo nadzor potrošnje. Njegova osnovna uloga je podizanje razine svijesti svojeg korisnika o potrošnji i utvrđivanje glavnog razloga, (odnosno glavnog krivca) za prekomjernu potrošnju što u konačnici omogućuje pravovremenu reakciju korisnika (promjenu ponašanja, pažljivije rasploganje resursima, odgovornost...) Ušteda je moguća već upotrebom samo ovog alata, no i dalje je uvjetovana aktivnim sudjelovanjem korisnika.

       

Drugi dio naše usluge "Kontrol Centar" predstavlja dopunu "Monitoru energije". Radi se o web aplikaciji za daljinsko upravljanje pomoću koje provodimo energetski management, odnosno upravljamo energetskim sustavom zgrade, bez potrebe za sudjelovanjem korisnika. Ugrađujemo uređaje koji će provoditi scenarije Kontrol Centra i to u kotlovnici, na postojeću automatiku, na rasvjetu,grijanje, hlađenje i sve ostale sustave koji će pridonijeti uštedi energije. Drugim riječima daljinski programiramo sve sustave jedne zgrade da automatizmom u određeno vrijeme pale ili gase svjetla, grijanje, po potrebi doziraju temperaturu rada i sl. Pomoću sustava nadzora i  upravljanja u kombinaciji možemo provoditi fino doziranje energije prema zgradi i na taj način stvoriti uštedu, a ujedno zadržati komfor korisnika. 
      
                         
                                           Za više informacija posjetite naš portal: www.monitorenergije.hr 
 

Svaki korisnik dobiva svoje korisničko ime i lozinku s kojima se može ulogirati na naš portal i u bilo kojem trenutku vidjeti potrošnju svojeg kućanstva, zgrade, ureda, tvrtke i sl.
 
                

Putem jednostavnog grafičkog prikaza svaki korisnik ima uvid u: 
          
Prikaz podataka i informacija: